У другий день роботи XVIII Міжнародного економічного форуму (2 листопада 2018 року) в Культурно-мистецькому центрі «Львіварня» відбулось виїзне пленарне засідання, спрямоване на висвітлення питань інтернаціоналізації аграрного ринку, зокрема посиленню експортних потоків аграрної продукції Львівщини. Традиційно у роботі цього авторитетного зібрання практиків, науковців та управлінців взяла участь делегація економічного факультету Львівського НАУ.

Знаково, що відкривала роботу засідання панельна дискусія «Світові тенденції та можливості українських товаровиробників у експорті аграрної продукції», яку проводили завідувач кафедри ПТБ проф. Юрій Губені та керівник Департаменту АПР Людмила Гончаренко.

Про можливості та вимоги до експорту аграрної продукції в країни Азії доповідали директор відомого підприємства «Галфрост» Роман Денис та менеджер з розвитку бізнесу великої японської компанії MARUBENI Ірина Лемешова. Нікого не залишила байдужим чудова й емоційна презентація засновника компанії Global Ukrainian Distribution Артема Гудкова про невідомі та загадкові перспективи експорту аграрної продукції в країни Африки. Звичайно, на засіданні не оминули уже традиційних тем експорту аграрної продукції в країни ЄС, США чи Канаду.

Приклади успішних експортних стратегій, розповіді про несподіваний досвід та результати, оцінки ефективності та сучасний інструментарій міжнародного агробізнесу – це, напевно, важлива академічна інформація для доцентів Романа Хірівського та  Галини Східницької. Саме тому вони активно спілкувались із учасниками Форуму, одночасно розповідаючи про наукові розробки факультету та новації в освітній діяльності економічного факультету.

Неперевершена атмосфера та гостинність Культурно-мистецького центру «Львіварня» концерну «Карлсберг» створили чудовий фон не лише для організованого та чіткого виконання програмних заходів, але для неформального спілкування, дискусії та обміну думками. Відрадно, що серед учасників засідання чимало випускників ЛСГІ/ЛДАУ/ЛНАУ, які жваво цікавились своєю Alma mater.

Участь викладачів економічного факультету в аграрному пленарному засіданні XVIII Міжнародного економічного форуму підтвердила співпрацю ЛНАУ не лише із Департаментом АПР Львівської ОДА, а широким колом суб’єктів аграрного ринку.