15 лютого відзначається свято Стрітення Господнього – велике, одне з дванадцяти найбільших свят церковного року. Того дня урочисто згадується подія принесення Господа нашого Ісуса Христа Пресвятою Богородицею до храму на сороковий день після народження. У народі це свято ще вважають часом зустрічі зими і весни.

Неодноразово кафедра фінансів, банківської справи та страхування Львівського національного аграрного університету разом із керівником підрозділу з організації виховної роботи Оксаною Володимирівною Качмар організовує для студентів відкриті виховні заходи. Напередодні свята Стрітення був проведений тематичний майстер-клас – студенти виготовляли з чистого бджолиного воску та в різних стилях декорували стрітенські свічки для освячення.

Розпочалося усе з гарного настрою та звернення до усіх учасників капелана університету отця Івана Венгрина, який наголосив, що вся «сила» свічки полягає лише в одному – у зверненні віруючого до Бога – щирому, чистому, наповненому вірою, і в благодаті Божій, яка сходить на нього.

Свічка у багатьох народів світу є символом сонця, долі, духовної енергії. Головна могутність свічки – у щирій молитві. Лише тоді вона приносить мир, радість, добро і спокій у наші душі при життєвих негараздах.