В передостанній день зими у готелі «Асторія» на круглому столі, організованому однією із політичних партій та медіа-хабом «Твоє місто», обговорювали цікаву тему «Податки, що працюють на економіку. Як це зробити?». Метою зустрічі науковців, правників, підприємців та громадських діячів було обговорення пропозицій щодо реформування податкової системи України з метою стимулювання економічного зростання та розвитку підприємництва.

Основними питаннями, що обговорювались, були: Рівень податкового навантаження: чи справді він високий в Україні? Причини тінізації економіки України. Податок на виведений капітал: «за» і «проти». Спрощена система оподаткування: засіб стимулювання малого бізнесу чи схема ухилення від сплати податків? Чи потрібна диференціація ПДВ в Україні? Напрями реформування Державної фіскальної служби та системи адміністрування податків. Як перейти від податкового тиску до стимулювання ділової активності?

На запрошення організаторів в роботі круглого столу взяли участь працівники кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності (ПТБ) проф. Юрій Губені та доц. Володимир Крупа. Серед питань, яких вони торкнулись у дискусії: загальні та специфічні підходи до податкових змін, відносність податкового навантаження, особливості оподаткування аграрної сфери, аргументи «за» і «проти» перенесення сплати податків на фізичних осіб тощо.

В кулуарах засідання вони також ознайомили присутніх із науковими дослідженнями кафедри, новинками академічного життя економічного факультету та кафедри ПТБ. Окремих зацікавлених дослідників запросили на науково-практичний семінар «Земельні очікування селян», який заплановано на 6 березня поточного року.