Агропромислове виробництво України в сучасних умовах розвитку держави відіграє важливе значення для її економіки. Інформаційно-практичний зв'язок сільськогосподарських товаровиробників із науковими розробками вчених покращує ефективність їх діяльності.

З метою налагодження співпраці Львівського національного аграрного університету з Департаментом АПР Львівської ОДА і представниками агробізнесу, делеговані викладачі університету, зокрема к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування Л.Б. Гнатишин, к.т.н., доцент кафедри управління проектами та безпеки виробництва І.М. Городецький, а також к.е.н., доценти кафедри фінансів, банківської справи та страхування Г.В. Східницька, Г.В. Марків, Р.І. Содома, 5 березня 2019 року були учасниками конференції «Як стати успішним фермером» в рамках XII спеціалізованої виставки «АгроТехніка–2019».

В рамках конференції обговорювалися актуальні проблеми фінансової підтримки аграрного сектору України, питання земельних правовідносин, адміністрування податків та зборів, а також використання альтернативних джерел та інструментів фінансування для фермерів. Зокрема, із доповіддю на тему «Роль фермерських господарств в економіці України» виступила к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування Л.Б. Гнатишин. Окрім окреслення особливостей розвитку та результатів діяльності фермерства від початку відродження у 90-х роках минулого століття до сьогодення, доповідач особливу увагу присутніх – фермерів, сільськогосподарських товаровиробників та представників влади – звернула на критерії визнання та реалізацію засад сімейного фермерства.

Заслуговує на увагу нововведення даного заходу – відкритий (публічний) аукціон з продажу вживаної сільськогосподарської техніки, який проводила Західно-Українська регіональна агропромислова біржа.