11 квітня 2019 року на базі Стрийського коледжу Львівського національного аграрного університету відбулась науково-практична конференція «Актуальні питання економіки, фінансів, менеджменту та їх вплив на розвиток підприємництва».

Метою заходу було об’єднати зусилля науковців, представників влади та бізнесу для узагальнення науково-практичних підходів і напрацювання конкретних шляхів розвитку регіону. Особлива роль відводилась студентам – майбутнім фахівцям, які будуть сприяти подальшому становленню вітчизняного підприємництва. Отож, у науковому заході взяли участь викладачі та студенти Стрийського коледжу Львівського НАУ, представники органів державної влади і місцевого самоврядування, бізнесу. Тематика доповідей та напрямок дискусії були доволі розлогі і торкались як фінансових, організаційних, економічних, так і соціальних аспектів розвитку підприємництва у м. Стрию та сільській місцевості.

Львівський національний аграрний університет представили д.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування Л.Б. Гнатишин та к.е.н., доцент кафедри обліку та оподаткування О.С. Прокопишин, а також студенти спеціальності «Облік і оподаткування» О. Гойдало та С. Вакулюк.

Кожен із них виступив із доповіддю:

Людмила Богданівна Гнатишин – «Роль фермерства в економіці України»;

Оксана Степанівна Прокопишин – «Екологічний облік як складова реформування традиційної системи обліку на підприємстві»;

Ольга Гойдало (студентка групи ОП-12) – «Проблемні питання екологічної політики: обліковий аспект» (науковий керівник О.С. Прокопишин);

Софія Вакулюк (студентка групи ОП-12) – «Гуманітарна допомога: особливості режиму оподаткування в Україні» (науковий керівник Л.Б.Гнатишин).

Всі учасники конференції отримали сертифікати.