Цьогоріч на запрошення ректора Державної Вищої Школи ім. Шимона Шимоновіца в Замості др. габ. Анджея Самборського для участі в інавгурації нового 2019–2020 навчального року Львівський НАУ репрезентував д. с.-г. наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України І. А. Шувар.

Професор І.А. Шувар у своєму виступі перед учасниками дійства передав найщиріші привітання від імені ректора нашого університету, академіка НААНУ професора В.В. Снітинського та вручив вітальну адресу співробітникам і студентам навчального закладу у Польщі, з приємністю поспілкувався зі студентами та викладачами Державного Закладу в Замості (UPZ).

З цим навчальним закладом, завдяки підписаній угоді про співпрацю, Львівський НАУ має багаторічні зв’язки у науковому напрямі, навчанні студентів, стажуванні викладачів. Зокрема, через кожні 2 роки традиційно у вересні за участю викладачів та студентів факультету агротехнологій і екології відбувається Міжнародна наукова конференція з питань клімату поля, метеорології та кліматології в теорії та практиці, яка відбувається за маршрутом: університет природничий у Любліні – Вища Школа у Замості – Львівський НАУ. Саме питання, що стосуються теми кліматології, сільського господарства, а також туризму та відпочинку, були предметом останньої наукової конференції і втілюються у навчальний процес факультету агротехнологій і екології.

Відрадно, що декан факультету агротехнологій і екології к. с.-г. наук, доцент Володимир Бальковський і д. с.-г. наук, професор Іван Шувар обрані іноземними академіками Польської Академії Наук (відділ у Любліні – комісія агрометеорології і кліматології застосування) терміном на 2019–2023 рр. Іменні посвідчення їм вручив керівник цієї комісії в Любліні др. габ. проф. Юзеф Колодзєй.

Нова назва, новий напрям та нові інвестиції – ось підсумок інавгурації нового навчального року в Державній Вищій Професійній Школі ім. Шимона Шимоновіца в Замості.

Зміна назви пов'язана з Постановою міністра науки та вищої освіти від 12 серпня 2019 року. Офіційна коротка назва університету: Державний заклад у Замості, офіційна абревіатура – UPZ.

Новий 2019–2020 навчальний рік набирає нових обертів у життєдіяльності науково-педагогічного і студентського колективів навчального закладу в Замості.