Підготовка фахівців з менеджменту є одним з найважливіших напрямків підготовки кадрів для сучасного ринку праці. Освітні програми спеціальності 073 «Менеджмент» повинні відповідати актуальним потребам роботодавців та забезпечувати якісну підготовку фахівців, які володіють необхідними знаннями, вміннями та навичками.
7 травня 2024 р. на кафедрі менеджменту імені професора Євгена Храпливого відбулося обговорення освітніх програм першого (бакалаврського), другого (магістерського) та третього (доктор філософії) освітньо-наукового рівня з академічною спільнотою у форматі круглого столу. У обговоренні взяли участь к.е.н., доцент кафедри права та менеджменту у сфері цивільного захисту Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Лілія Балаш, к.е.н., доцент кафедри менеджменту Львівського національного університету імені Івана Франка Галина Тибінка, гаранти освітніх програм, розробники, викладачі кафедри, здобувачі вищої освіти та випускники.

Оскільки світ постійно змінюється і з’являються нові виклики, які можуть призвести до кризових ситуацій у будь-якій компанії, доцент Лілія Балаш висловила рекомендацію включити дисципліну «Антикризовий менеджмент» у ОП «Менеджмент» другого (магістерського) рівня вищої освіти. Впровадження дисципліни «Антикризовий менеджмент» є необхідним кроком для підготовки кваліфікованих фахівців, які зможуть успішно управляти компаніями в складних умовах. Це допоможе збільшити шанси компаній на виживання в кризових ситуаціях, підвищити їхню конкурентоспроможність та зменшити збитки, завдані кризою.
Доцентом Галиною Тибінкою запропоновано включити в ОПП «Менеджмент» другого (магістерського) рівня вищої освіти дисципліну «Управління виробничо-господарською діяльністю підприємства», оскільки в умовах динамічного розвитку ринкової економіки, зростання конкуренції та постійного вдосконалення технологій підготовка фахівців з менеджменту потребує глибших знань та навичок у сфері управління виробничо-господарською діяльністю підприємств.
За результатами обговорення розроблені рекомендації щодо вдосконалення освітніх програм спеціальності 073 «Менеджмент», які будуть включені до процесу оновлення освітніх програм.