В середині червня 2024 року в Університеті Тренто (Італія) під опікою Euricse (Європейська асоціація дослідження кооперації та соціального підприємництва) відбувся XV науковий семінар-воркшоп «Cooperative and Responsible Finance for Development».
В роботі наукового семінару-воркшопу взяли участь та виступили із доповіддю проф. Юрій Губені та доц. Наталія Райтер. Їх повідомлення «Peculiarities of Crediting to Small Agribusiness by Credit Unions in Lviv Region of Ukraine» викликало зацікавлення та невелику дискусію. Модератор панельної дискусії проф. Detlev Hummel (University of Potsdam), висловлюючи консолідовану підтримку боротьбі з агресором, відзначив не лише цікавий історичний досвід розвитку кооперації в Львівському регіоні, але й складні проблеми сучасності.

Проф. Юрій Губені на початку доповіді описав загальні проблеми фінансування агробізнесу та невеликих аграрних виробників. Він також подякував Італії та італійському народу за підтримку та солідарність в боротьбі з рф та коротко описав наукову проблематику кафедри, зокрема зацікавленість в дослідженні економічних та соціальних аспектів розвитку суб’єктів агробізнесу. Доц. Наталія Райтер послідовно висвітлила питання розвитку невеликих аграрних виробників та фінансування їх діяльності кредитними спілками. Детально описано особливості фінансового забезпечення від кредитних спілок в області. Тепер європейська наукова спільнота знатиме, що таке кредитні спілки «Анісія» чи «Вигода».

Співпраця кафедри підприємництва та торгівлі, як і інших кафедр факультету управління, економіки та права Львівського національного університету природокористування, із зарубіжними партнерами розвивається. До звичного комунікаційного ареалу додалась Італія та дослідницька мережа Euricse.