Цікаву та захоплюючу бізнес-гру для фермерів провели у Львівському національному університеті природокористування заступник керівника представництва German Sparkassenstiftung Руслана Йовко та фінансовий консультант цієї організації Олена Федак. Навчання відбулось за організаційного супроводу кафедри підприємництва та торгівлі.
Шість студентських команд під «м’яким» керівництвом викладачів виконали економічне моделювання уявних фермерських господарств та їх господарської поведінки. Умовні кошти, господарські рішення та оцінка їх впливу на фінансову результативність, інвестиції та рівень життя – такі завдання вирішувала в дискусіях кожна із команд. А теоретичні блоки дозволили оновити знання про заощадження, інвестиції, кредитування та управління ризиками. Вправно організовані перерви на каву та гастрономічне частування дозволили забезпечити баланс інтенсивного тренінгу, дискусій та відпочинку.

Зацікавлено тренінг відвідали не лише в.о. ректора ЛНУП проф. Василь Лопушняк, проректор проф. Віталій Боярчук та декан факультету доц. Володимир Ковалів, але й практично усі завідувачі кафедр факультету, чимало заангажованих в тематику агробізнесу та підприємництва викладачів.
На підсумковому засіданні команда-переможець «АгроФін», сформована зі студентів та викладачів фінансового профілю, отримала стилізовану медаль та приємні нагороди. Підводячи підсумок триденної роботи, заступник керівника представництва German Sparkassenstiftung Руслана Йовко та завідувач кафедри проф. Юрій Губені відзначили досягнення намічених завдань, злагоджену роботу усіх команд та чітку взаємодію усіх, хто забезпечував умови для якісного проведення ділової гри. Вивчення оцінок усіх учасників показало, що апробація оригінальної методики, фахових дидактичних матеріалів та алгоритму проведення тренінгу в форматі гри виявилась успішною.
Співпраця кафедри підприємництва та торгівлі із широким колом вітчизняних та зарубіжних новаторів освітньої діяльності розвивається.