В рамках дослідницького завдання проєкту «Надання послуг ефективного управління стадом молочних корів ММСП», який виконується за підтримки та фінансування USAID, працівники кафедри підприємництва та торгівлі доц. Наталія Зеліско та доц. Ольга Лисюк відвідали низку виробників молока в Чортківському районі Тернопільщини.
Вони за підтримки керівника Львівської аграрної дорадчої служби Івана Паньківа зустрілись з численною групою різних за характеристиками виробників молока, що в підсумку означає – виконали ще один етап соціологічного дослідження.
Анкетуванням методом інтерв’ю було охоплено багато учасників знаного багатопрофільного кооперативу «Бучач Екопродукт» та працівників сучасного модерного агропідприємства «Гадз-Агро».

Агрокооператив є зразком диверсифікованої співпраці із селянами на основі взаємної вигоди та бачення перспектив.
А ось відвідане підприємство «Гадз-Агро» є цікавим й для формування навчальних прикладів. Адже воно унікальне своєю інноваційністю та сучасною організацією бізнес-процесів. Відмінна технологічна організація вражає чіткістю, економічним забезпеченням, технологічним оснащенням та ринковою доцільністю. Оплата та умови праці теж на рівні високих стандартів! Чимало цікавого і корисного було запозичено для вдосконалення освітнього процесу в ОП «Підприємництво та торгівля».
Дослідницький візит на Тернопільщину дозволив не лише сформувати пакет інформації про стан, перспективи та важливі напрямки розвитку молочного скотарства. Науковці ще раз переконались в необхідності інституційного розвитку молочної галузі як на рівні дрібних виробників, молочних кооперативів, так і на високотехнологічному рівні великих підприємств-флагманів. Звичайно, принагідно серед усіх зацікавлених було поширено інформаційні матеріали про умови навчання в нашому університеті.
Співпраця Львівського національного університету природокористування із Львівською аграрною дорадчою службою розвивається і саме завдяки таким проєктам наповнюється практичними справами!