На факультеті агротехнологій і екології Львівського національного аграрного університету пройшло спільне українсько-польське засідання у рамках роботи семінару щодо шляхів і методів вдосконалення сільськогосподарської освіти та практичної підготовки майбутніх працівників аграрного виробництва у наших дружніх країнах.

Організаторами семінару виступили: з польської сторони – Національний центр сільськогосподарської освіти у Барвінові та Інститут зоотехніки Національного науково-дослідного інституту Польщі, з української – Національний лісотехнічний університет України та Львівський національний аграрний університет.

Декан факультету агротехнологій і екології доцент В.В. Бальковський щиро привітав учасників семінару,  передусім – численну делегацію з Республіки Польщі (21 особа), та ознайомив гостей із основними напрямками та результатами освітньої і наукової діяльності факультету. У цьому контексті особлива увага була приділена питанням розвитку та поглиблення міжнародної співпраці  факультету з європейськими навчальними закладами і науковими установами.

Учасники семінару заслухали та обговорили змістовні доповіді професора Львівського національного аграрного університету  П.Д. Завірюхи  на тему «Характеристика системи професійної сільськогосподарської освіти України: історія, традиції, освітня та культурна діяльність сільськогосподарських навчальних закладів» та доцента Національного лісотехнічного університету України І.В. Делегана – «Сучасні тенденції у розвитку виробництва на основі промислового вирощування та мисливського  господарства в Україні».

Керівник польської делегації Анна Оконь у заключному слові відзначила, що у складі їх групи є представники сільськогосподарських шкіл усіх регіонів Польщі, а Національний центр сільськогосподарської освіти у Барвінові, який вона представляє, є єдиним на всю країну закладом такого типу, і його діяльність має за мету вивчення також міжнародного досвіду аграрного виробництва. У цьому контексті їх візит в Україну, зокрема у Львівський національний аграрний університет, був досить плідним у плані використання різних форм і методів сільськогосподарського вишколу, та сприятиме розвитку подальших двосторонніх відносин і співпраці з українськими колегами. Тому запрошення п. Анни Оконь відвідати Національний центр сільськогосподарської освіти Польщі та взяти участь у роботі наступних семінарів з найрізноманітніших питань аграрної діяльності із задоволенням були прийняті представниками Львівського НАУ.