Історичні витоки кооперації та роль у ній священників. Як розвивати кооперацію, особливо в молочному скотарстві? Як вдосконалити управління молочним бізнесом у малих виробників? Як діяти разом, але з користю для кожного? Ці та чимало інших питань розвитку кооперації розглядали під час конференції, яка 4 липня відбулась у Крехівському монастирі УГКЦ.
Настоятель монастиря о. Володимир та керівник ЛАДС Іван Паньків зробили все, щоб час набув особливого змісту, а спілкування було приємним та корисним.
Учасниками конференції було велике гроно виробників молока та інших видів агропродукції, обʼєднаних в кооперативи та інші форми співпраці. А сьогодні молочна кооперація в області – це уже економічно серйозно та інституційно визнано. Навіть свій кооперативний молокозавод НАБІЛ (ТМ «Білобока») діє!

Директор департаменту АПР Тетяна Гетьман, керівник управи Аграрної палати Ігор Вуйцик, чимало відомих та авторитетних осіб із кооперативного середовища теж уважно вслухалися в дискусію.

Наукову громаду факультету управління, економіки та права представляли науковці кафедри підприємництва та торгівлі проф. Юрій Губені та доц. Наталія Зеліско. Окрім цього, викладачі мали дещо буденну роль – слухати, записувати й уточняти, адже продовжується опитування виробників молока в рамках міжнародного проєкту USAID. Колеги поділились з настоятелем о. Володимиром деякими друкованими розробками кафедри, ознайомили зацікавлених з умовами вступної кампанії. Чимало друзів та партнерів запитували про академічне життя колективу, висловлювали свої міркування щодо розвитку сільськогосподарської кооперації. Неформальне спілкування було дуже вдалим та взаємокорисним.
Неймовірна аура відомого та древнього монастиря, участь в святковій Літургії, промовисті доповіді додали нових думок та цікавих ідей. А для дослідників – нових даних за анкетами.
Співпраця кафедри підприємництва та торгівлі з аграрними виробниками, кооперативами та ЛАДС розвивається.