Ковалишин Олег Степанович Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.
У 2014 році з відзнакою закінчив НУ «Львівська політехніка» (спеціальність «Комп’ютерні науки») та отримав кваліфікацію магістра з комп’ютерних наук.
Кандидат технічних наук з 2019 року. Дисертацію на тему «Продукційна система нечіткої логіки для оптимізації планів відновлюваної терапії» за спеціальністю 05.13.23 «Системи та засоби штучного інтелекту» захистив у спеціалізованій вченій раді Д 35.052.14 в Національному університеті «Львівська політехніка».
Призначений на посаду старшого викладача кафедри інформаційних технологій у жовтні 2022 року.
Стаж науково-педагогічної роботи – 3 роки, у тому числі у ЛНУП – 1 рік.

Основні навчальні курси, які веде викладач: «Якість програмного забезпечення та тестування» і «Комп’ютерні технології з основами програмування» для здобувачів першого (бакалаврського) рівня та «Інженерія даних та знань», «Цифрова трансформація» для здобувачів другого (магістерського) рівня.

Основні напрями наукових досліджень: розроблення на основі нечітких моделей і генетичних алгоритмів методів та елементів архітектури інформаційно-аналітичної системи оптимізації планів відновлюваної терапії, розроблення методичного підходу та інструментарію оцінення ринкової вартості земель сільськогосподарського призначення на основі бази продукційних правил нечіткої логіки.
Досвідчений консультант з автоматизації тестування, на достатньому рівні володіє функціональним веб- та мобільним тестуванням продуктивності. Має великий досвід впровадження фреймворків TA.
Вільно володіє англійською мовою.

Навчально-методичні та наукові публікації
За результатами наукових досліджень опубліковано 20 наукових праць, в тому числі 3 статті у періодичних виданнях, які включені до наукометричних баз Scopus та Web of Science.

Персональні профілі у наукометричних базах
Scopus Author ID: 57156646700.