Щороку 5 грудня світова спільнота відзначає Міжнародний день волонтера. Революція Гідності, боротьба проти російської агресії надали нового значення слову «волонтер». Сьогодні, коли кожен розуміє свою відповідальність за майбутнє, більшість обирає активну життєву позицію і витрачає вільний час, здібності на благо країни. Завдяки небайдужості волонтерів, їх зусиллям воїни на передовій, поранені у госпіталях, тимчасово переміщені особи і діти, що втрачали батьків, одержують всебічну підтримку та допомогу. Бути волонтером – це поклик душі.

Саме 5 грудня у Народному домі м. Дубляни відбулися урочистості до Міжнародного дня волонтера. Львівський національний аграрний університет теж гордиться своєю волонтерською викладацькою і студентською спільнотою, яка доклалася і докладається до важливої справи – допомоги бійцям АТО: закупівля і плетіння захисних сіток, закупівля тепловізорів, медичних ранців, теплої білизни та одягу, засобів гігієни, ремонт військових машин, закупівля медикаментів, необхідних пораненим бійцям, відвідування та психологічна допомога пораненим, що лікуються у Львівських госпіталях.

За активну громадську діяльність, вагомий внесок з матеріального забезпечення та морально-психологічної підтримки українських воїнів-захисників, які виконують бойові завдання в зоні АТО, активну громадську позицію у військово-патріотичному вихованні молоді і з нагоди Міжнародного дня волонтерів волонтерсько-студентська спільнота нагороджена Подякою голови Дублянської міської ради В.Ю. Поповича. Подяками Жовківської районної адміністрації та Жовківської районної ради були нагороджені відважні жінки – працівниці нашого університету, які є волонтерами Дублянської спільноти «Батальйон відважних жінок» – Надія Івчук, Катерина Войнича, Любов Вітушинська.

Ми пишаємося великою волонтерською спільнотою і висловлюємо щиру подяку усім волонтерам ЛНАУ за шляхетну, самовіддану і безкорисливу працю в ім’я миру в Україні і жертовну допомогу нашим героям, які захищали і захищають рідну землю від ворога.