4-6 квітня 2017 р. у стінах ЛНАУ відбувалася Звітна наукова студентська конференція, в якій брали участь і члени гуртка «Плекання рідної мови». На підсумковому засіданні було представлено 14 доповідей за участю 17 гуртківців із факультетів будівництва та архітектури, агротехнологій та екології та економічного факультету.

Тематика наукових робіт гуртківців стосувалася їхнього фаху і водночас зачіпала важливі аспекти розвитку сучасної української мови: фахові термінологічні словники, мова рекламних текстів, студентський сленг, усне ділове спілкування тощо. Усі виступи супроводжувалися мультимедійними презентаціями, а студенти демонстрували відмінне вміння систематизувати досліджений матеріал і представляти його аудиторії.

Дуже приємно, що наші молоді науковці гарно зарекомендували себе на факультетських засіданнях – Софія Руданецька (Ек-11), Світлана Черненко (Ек-11) та Дмитро Сметана (Мо-21) отримали грамоти декана економічного факультету, Мар’ян-В’ячеслав Леонтьєв і Юрій Глушій (Арх-21) – грамоти декана факультету будівництва та архітектури, а Надія Фірман (Арх-21) і Євген Сидій (Арх-62) здобули грамоти ректора університету за кращі доповіді і активну участь у конференції.