Моє до вас прохання – моліться і працюйте.
Любомир

31 травня 2017 року на 85-му році життя помер глава Української греко-католицької церкви 2005–2011 років, Верховний Архієпископ-емерит Української греко-католицької Церкви, уродженець і почесний громадянин міста Львова Блаженніший Любомир (Гузар).

Він упродовж багатьох років був моральним авторитетом не тільки для греко-католиків, а також для вірян інших конфесій і людей, далеких від релігійного життя. Людина з великої літери, яка, незважаючи на різні режими, залишилася вірна Церкві, своєму народові, Україні.

Ще взимку цього року Блаженніший Любомир спілкувався зі студентами ЛНАУ. Учасники студентського театру університету представляли галицький вертеп, різдвяні коляди та віншування на фестивалі «Студентська коляда», за що Архієпископ поблагословив всю академічну громаду Львівського національного аграрного університету.

Професорсько-викладацький склад, працівники та студенти Львівського національного аграрного університету сумують з приводу смерті Архієпископа-емерита УГКЦ Любомира Гузара та пам'ятають про нього у своїх молитвах.

 Порядок похоронних богослужінь світлої пам’яті Блаженнішого Любомира у Львові:

Четвер, 1 червня

Близько 19.00 – Прибуття похоронного кортежу до архикатедрального собору Святого Юра у Львові

П’ятниця, 2 червня

10.00 – Заупокійна Архиєрейська Літургія в архикатедральному соборі Святого Юра

Субота, 3 червня

9.00 – Заупокійна Архиєрейська Літургія в архикатедральному соборі Святого Юра (очолює Блаженніший Святослав)

Похоронна процесія вулицями Львова. Панахида

Від’їзд похоронного кортежу до Києва