Наприкінці травня у Львівському національному аграрному університеті побувала невелика, але авторитетна делегація керівництва Чеського університету наук про життя – ČZU (Прага). У її склад увійшли ректор цього закладу проф. Їжі Балік та перший проректор проф. Міхаіл Лоштяк.

В залі засідань чеських колег вітали перший проректор ЛНАУ проф. Віталій Боярчук, проректор з наукової роботи проф. Ігор Яців, начальник. навчальної чаcтини доц. Олег Микула та декани факультетів Стапан Ковалишин, Михайло Ступень, Андрій Мазурак, Володимир Бальковський та Ярослав Янишин. На зустрічі також були присутні викладачі економічного факультету проф. Юрій Губені та доц. Кароліна Руліцька.

У вступному слові проф. Віталій Боярчук передав щирі вітання ректора ЛНАУ акад. Володимира Снітинського високоповажному колезі – ректору із Праги проф. Їжі Баліку. Він також ознайомив гостей із університетом, його історією, структурою та здобутками. Декани коротко розповіли про особливості навчального процесу та наукової діяльності на факультетах. Перший проректор із Праги Міхаіл Лоштяк детально розповів про навчальний процес у власному університеті, особливості міжнародної співпраці та фінансування деяких напрямків діяльності. Гості відповіли на численні запитання учасників зустрічі.

Делегація чеського університету відвідала Музей історії ЛНАУ та економічний і агрономічний факультети. Під час перебування делегації на економічному факультеті студентка Ольга Шийка, яка разом із друзями навчалась один семестр у Чеському університеті за програмою Уряду ЧР «Допомога студентам з України», щиро подякувала не лише за навчання в Празі, але й безцінний досвід та нові знання.

Продовженням візиту був обмін думками щодо співпраці економічних факультетів обох університетів. Тривала розмова розпочалась із привітання декана факультету в.о. проф. Ярослава Янишина. Було обговорено чимало питань академічної співпраці, в тому числі спільні публікації, обмін студентами, стажування викладачів тощо. Було відзначено, що викладачі економічного факультету регулярно беруть участь у міжнародній конференції «Agrarne perspektivy», яка щорічно відбувається в Празі. З коротким візитом чеські професори завітали на кафедру права і підприємництва.

Під час відвідин агрономічного факультету чеські колеги ознайомились із його керівництвом, побували в навчальних аудиторіях. Особливо їх вразив Музей природи та навчальні кабінети кафедр. Гості також відвідали кафедру екології.

У вільний час науковці із Праги ознайомились із архітектурою та історією Львова.

Ректор Чеського університету наук про життя проф. Їжі Балік висловив переконання, що співпраця наших університетів отримає подальший розвиток.