Першовересень завітав у Львівський національний аграрний університет на величне свято Посвяти у першокурсники. День Знань розпочався Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолив в університетському храмі Св. рівноапостольного князя Володимира Великого Владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський УГКЦ. Преосвященний Владика освятив іконостас, розписаний на пожертви викладачів, працівників і студентів університету. Під час Божественної Літургії усі присутні молилися за успішний навчальний рік, здоров’я та розквіт університету, і щоб зерна науки, знань щедро проростали на студентській ниві. Владика Михаїл благословив початок навчального року і побажав мирної праці, яка в майбутньому дасть щедрі плоди для України.

Після Літургії традиційно на університетському стадіоні розпочалося святкування Дня Знань. Урочисто було внесено державний прапор України та прапор Львівського НАУ студентами-активістами: Оленою Маковецькою та  Віктором Аторвіним (факультет будівництва та архітектури), Віктором Кулявцем та Христиною Проць (економічний факультет), Марією Маринович (землевпорядний факультет), Христиною Яремою та Оленою Цебак (факультет агротехнологій і екології), Петром Сивулькою (факультет механіки та енергетики).

З вітальним словом до студентів звернувся ректор ЛНАУ, академік Національної академії аграрних наук України та Академії вищої школи України, професор, доктор біологічних наук Володимир Снітинський, який побажав першокурсникам іти в ногу з часом, успішно навчатися, бути активними у громадському житті, щоб в майбутньому стати будівничими міцної конкурентоспроможної держави. Ректор від імені професорсько-викладацького колективу закликав молоде поповнення стати гідними продовжувачами славних традицій, наукових досягнень університету, рівнятися у своєму патріотизмі на подвиг національних Героїв: Степана Бандери, Анатолія Жаловаги.

Преосвященний Владика Михаїл Колтун дав своє архиєрейське благословення на всю університетську родину з нагоди Дня Знань.

Усіх працівників ЛНАУ, професорсько-викладацький склад, студентство із Днем Знань привітав голова Львівської обласної організації профспілки працівників АПК Михайло Тарнавський. До першокурсників від імені ССО «Основа» звернулась Ліля Козак, студентський декан факультету будівництва та архітектури, яка побажала успішно здобувати необхідні знання, впевнено будувати свою майбутню кар’єру, реалізовувати себе як особистість, виховувати патріотичні почуття, що стане запорукою успіхів, котрими можна пишатися.

Символом того, що студентська родина поповнилася першокурсниками, стала урочиста присяга, яку зачитав студент першого курсу економічного факультету Владислав Чорний, та виконання студентського гімну «Гаудеамус». Велику університетську спільноту, першокурсників та гостей окропив свяченою водою капелан ЛНАУ о. Іван Венгрин, після чого Народна хорова капела «Джерела Розточчя» виконала духовний гімн «Боже великий, єдиний».

Окрасою свята став музичний дарунок від студентки факультету агротехнології та екології Марти Павлів, яка виступила з піснею «А моя любов – одна єдина, ціла Україна», та Христини Зозулі, студентки економічного факультету, яка подарувала пісню «Мир над Україною». Святкування завершилася патріотичним флешмобом, учасниками якого стали усі присутні на святі.

Зичимо студентам-першокурсникам натхнення в усіх починаннях, наполегливості у навчанні, багато творчих ідей і, звичайно ж, злагоди та миру.