15 жовтня з ініціативи Департаменту агропромислового розвитку Львівської облдержадміністрації та Львівської аграрної дорадчої служби у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбулися урочисті заходи з нагоди Міжнародного дня сільських жінок.

До заходу долучились Львівський національний аграрний університет, Львівська аграрна дорадча служба, ТОВ «Шувар», профспілка працівників АПК області.

Із вступним словом до учасників урочистостей звернулися директор галузевого департаменту Наталія Хмиз, яка відзначила важливість гідного вшанування праці жінок, що проживають у сільській місцевості.

В рамках урочистостей найкращих сільських вчительок, лікарів, бухгалтерів, власниць фермерських господарств і кооперативів, голів сільських рад та громадських діячок нагороджено відзнаками від Львівської облдержадміністрації та обласної ради, а також вручено пам’ятні подарунки.

Із вітальними словами до присутніх в залі жінок із сільських територій звернулися радник голови Львівської ОДА з питань децентралізації Віталій Корецький, ректор Львівського національного аграрного університету, академік НААНУ Володимир Снітинський, голова профспілки працівників АПК Львівщини Михайло Тарнавський, заступник генерального директора ТОВ «Шувар» Іван Стефанишин і директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків.

Володимир Васильович Снітинський від імені колективу ЛНАУ та Західного наукового центру привітав усіх присутніх на заході жінок, особливо відзначивши випускниць Львівського національного аграрного університету і їх великий внесок у розвиток агропромислового комплексу.