7 листопада о 12:00 годині Львівський НАУ відвідав відомий український аграрій та політичний діяч, академік НААНУ, доктор економічних наук, заслужений діяч науки і техніки України, нагороджений орденом «За заслуги» III, II, і I ступенів, професор П.І. Гайдуцький.

Павло Гайдуцький являється автором понад 50 монографій, у тому числі більше 20 одноосібних, також він організував видання і чотириразове перевидання книги «Україна за роки незалежності».

Павло Іванович у стінах університету презентував свою нову працю, у якій висвітлено стан, результати і проблеми здійснення економічних реформ в Україні за роки незалежності. Ця монографія – про реформи, забуті тими можновладцями, які не хотіли їх визнавати, оскільки вони були здійснені їх попередниками, і не забуті тими, хто їх реально проводив та домігся результатів. Ще для тих, кому не байдужа економічна політика української влади та її наслідки.

Про зацікавленість темою монографії свідчив ущерть заповнений зал вченої ради. На зустріч прийшли не лише фахівці з питань економіки, які співпрацювали з автором протягом багатьох років, а й просто викладачі, які хотіли послухати з уст автора про його нову книгу.

Гостя представив ректор Львівського національного аграрного університету, академік НААНУ, професор В.В. Снітинський. Володимир Васильович сказав: «Ця монографія є плідною працею, яка говорить про недоліки суспільства, і про те, в якому руслі рухатися далі».

Також на презентації виступали д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки Георгій Владиславович Черевко та д.е.н., професор, викладач кафедри обліку та оподаткування Ігор Григорович Костирко. У своєму виступі викладачі торкнулися тих питань, які висвітлені в монографії, та проаналізували роботу автора.

Павло Іванович поділився своїм баченням подій в країні й уявленням про майбутнє держави, а також розповів про свої творчі плани.

Ректор ЛНАУ висловив вдячність шанованому гостю та подарував університетські видання. В свою чергу П.І. Гайдуцький в подяку за співпрацю подарував примірники своєї книги ректору ЛНАУ В.В. Снітинському, бібліотеці ЛНАУ, деканам всіх факультетів, проректору з наукової роботи І. Б. Яціву, професорам Г.В. Черевку та І.І. Костирку.

Дякуємо нашому гостеві за цікаву зустріч і чекаємо на нові шедеври та візити до ЛНАУ.