9 листопада у актовій залі Львівського національного університету ім. Івана Франка відбулася міжнародна науково-практична конференція «Історія зародження і розвиток профспілкового руху в Україні».

З вітальними словами до учасників конференції звернулися: Володимир Мельник, доктор філософських наук, Заслужений діяч науки  і техніки України, ректор ЛНУ ім. І. Франка; Григорій Осовий, голова Федерації профспілок України; Роман Дацько, голова Об’єднання профспілок Львівщини; Андрій Садовий, міський голова Львова; Олександр Ярощук, віце-президент Міжнародної конфедерації профспілок, голова Білоруського конгресу незалежних профспілок; Йонас Девантьєр, член керівного комітету проекту дансько-української співпраці від профспілки 3F; Анджей Отремба, член Президії Загальнопольського порозуміння профспілок, голова Дольношльонської воєводської ради профспілок; Віт Самек, заступник голови Чехо-Моравської конфедерації профспілок; Василе Патрашку, радник голови Національної конфедерації профспілок Молдови.

Львівське телебачення презентувало 20-хвилинний документальний фільм про історію зародження та розвиток профспілкового руху в Україні. Приємно відзначити, що у цьому документальному фільмі доктор історичних наук, професор Роман Берест згадує про Статут рільничої школи у Дублянах, який датований 1908 роком. Документ, який підтверджує дату відкриття та регламентує статус навчального закладу, знаходиться на стендах та вітринах в музеї історії університету Львівського національного аграрного університету. Музей історії ЛНАУ був створений з ініціативи ректора університету, академіка НААНУ Володимира Снітинського, і розпочав свою діяльність 1 вересня 2001 року, в день святкування 100-літнього ювілею присвоєння навчально-науковим установам у Дублянах статусу Рільничої академії.