Кожного року діти з надією чекають на Святого Миколая і сподіваються, що він здійснить усі їх мрії. Але навіть святому Миколаєві потрібні помічники, щоб встигнути до кожної дитини. Такими помічниками стали викладачі, студенти, працівники, Центр академічного капеланства Львівського НАУ, які вже не перший рік дарують свято тим, хто його найбільше потребує – дітям-сиротам і дітям з особливими потребами.

20 грудня 2017 року студентський театр «На ЙДИ» Центру академічного капеланства разом із капеланом університету отцем Іваном Венгрином, керівником відділу з організації виховної роботи студентів Оксаною Качмар та головою ССО «Основа» Сергієм Хамцем привітали зі святом Святого Миколая дітей із Бориславської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ступенів і подарували їм виставу «Ой хто, хто Миколая любить». Організаторами та ініціаторами цієї зустрічі стали заступник голови ССО «Основа» Віктор Аторвін, студенти факультету будівництва та архітектури Мар’ян Равлик та Олег Черчович.

Дітей захопила вистава, спілкування із Святим Миколаєм та ігри з акторами студентського театру, спільне виконання колядок та щедрівок, смачні та цікаві подарунки. Це було справжнє свято для  вихованців школи-інтернату, які потребують нашої любові та піклування.

Директор та педагогічний колектив Бориславської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату висловили щиру подяку усьому колективу ЛНАУ за благодійність та щедрі дарунки.

А наступного дня, 21 грудня 2017 року, святий Миколай з помічниками вирушив до дітей з особливими потребами у навчально-реабілітаційний центр І-ІІ ступеня «Довіра» (м. Львів). З ініціативи Центру академічного капеланства та керівника інформаційного центру ЛНАУ Ірини Фостяк дітям подарували незабутнє свято. Студентський театр «На ЙДИ» представив виставу про Святого Миколая. Студенти розважали діток іграми, колядами, діти ділилися із Святим Миколаєм своїми розповідями і віршиками. Та найбільшим дарунком став майстер-клас «Розмалюй свою іграшку на Різдвяну ялинку», який провела талановитий викладач Вишнянського коледжу ЛНАУ Галина Марутяк. Діти з реабілітаційного центру розмальовували іграшки, подаровані нашим університетом. Потім кожна дитина взяла свою іграшку додому, щоб прикрасити ялинку.

Найкращою нагородою для усіх учасників благодійної акції стала радість дітей та їх щасливі усмішки.