З 1 січня по 5 січня 2018 року студентський театр «НаЙДИ» центру академічного капеланства ЛНАУ у складі талановитих учасників художньої самодіяльності університету: Ольги Химин, Христини Зозулі, Галини Фединишин, Олега Черчовича, Віктора Аторвіна, Іллі Малофія, Олексія Качмара, Миколи Петричка, Сергія Хамця, Василя Дороша, а також капелана університету о. Івана Венгрина та керівника підрозділу з організації виховної роботи студентів Оксани Качмар із Різдвяною виставою «Маланка-наддністрянка» та колядами побували у Донецькій області в зоні бойових дій АТО в районі міст Костянтинівки, Авдіївки, Дружківки. Студенти привезли бійцям радісну звістку про народження Христа і подарували веселі хвилини новорічно-різдвяної вистави, що нагадала їм про затишок домашньої оселі, родинне тепло, велику любов та повагу перед важливою і відповідальною місією – захистом України від російського окупанта. Щедрим дарунком стали не лише коляда, вистава, віншування у виконанні студентів, але і смачна кутя та усі смаколики, що подаються до Святої вечері і Різдвяних свят, приготовані господинями «Батальйону відважних жінок», який очолює Ганна Гулій і в який входять багато працівниць нашого університету, а також такі потрібні продукти як часник, цибуля, яблука та інші овочі, вирощені нашими колегами – овочівниками університету.

До цієї благодійної акції доклалися студенти і викладачі Стрийського коледжу ЛНАУ, який очолює директор Ігор Рінило, що теж був в команді волонтерів Львівського НАУ на Сході.

Студенти Львівського НАУ виступили перед бійцями Національної армії різних частин і блокпостів, привітали їх із прийдешніми святами і побажали миру та спокою в Україні та щоб Господь оберігав їхнє життя кожну хвилину. Запам’ятається виступ перед дітьми в Дитячій школі мистецтв міста Костянтинівки. Спільна коляда, привітання, відвідини Музею історії цього міста теж назавжди залишаться у пам’яті наших  студентів.

Зустріч на Сході з воїнами Української армії, волонтерська акція, спілкування та спільна молитва із військовим капеланом та настоятелем храму св. Миколая УГКЦ м. Костянтинівки стали дуже повчальними та потрібними для усієї творчої команди волонтерів ЛНАУ.

Ми висловлюємо щиру подяку ректору ЛНАУ Володимиру Снітинському, адміністрації, викладачам, працівникам і студентам Львівського НАУ, усьому колективу Стрийського коледжу ЛНАУ, які доклалися до доброї і важливої справи, бо принесли мужнім захисникам України на Сході радість Різдва, а також за дієву підтримку та допомогу у наданні транспорту та супроводу голові Львівської обласної партійної організації ВО «Батьківщина» Михайлу Цимбалюку та представникові цієї організації, який був у команді волонтерів, Василю Чорному, «Батальйону відважних жінок» м. Дубляни за приготовані різдвяні страви.
Нехай через добрі справи волонтерів, студентів, меценатів свято Різдва запанує у серці кожного воїна, який захищає рідну землю та дарує мир для кожного з нас.