14 березня 2018 року у Львівському національному аграрному університеті відбулася урочиста академія «Пророк національного єднання», присвячена 204-ій річниці від дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка.

Прологом урочистостей стала пісня «Думи мої…» на слова Т. Шевченка, музику Є. Козака, яку виконали Народна капела бандуристів та Народна хорова капела викладачів і співробітників ЛНАУ під  керівництвом  Заслуженого працівника культури України І. Качкевича.

Про долю Великого Кобзаря, його невмирущу творчість у ґрунтовній доповіді «Національний феномен поезії Тараса Шевченка» розповів доктор філологічних наук, проф. каф. української літератури ім. акад. М. Возняка Львівського національного університету ім. І. Франка Володимир Працьовитий.

Творчим продовженням урочистостей став виступ Народної капели бандуристів та Народної хорової капели викладачів і співробітників ЛНАУ (керівник – Заслужений працівник культури України І. Качкевич), у виконанні яких звучали твори на слова Тараса Шевченка.

Гарною нагодою подяки творчим колективам стало привітання із 80-річним ювілеєм їхнього незмінного керівника – Заслуженого працівника культури України Івана Федоровича Качкевича, відомого диригента, аранжувальника, митця, що проніс Шевченкову пісню та кобзарське мистецтво не тільки в Україні, а й за кордоном. Вітали ювіляра ректор ЛНАУ, академік НААНУ  Володимир Васильович Снітинський та голова Львівської обласної профспілкової організації АПК Михайло Іванович Тарнавський, які вручили почесні подяки від університету та почесний знак Федерації профспілок України «За досягнення в аматорському мистецтві».

«Заповіт» Тараса Шевченка, який став символом визвольних змагань українського  народу, від часу його написання у 1845 році і до сьогодні не втрачає свої актуальності. Урочиста академія завершилася цим невмирущим твором Апостола правди і національного Пророка у виконанні Народної капели бандуристів, Народної хорової капели викладачів і співробітників ЛНАУ, Народної студентської капели «Джерела Розточчя» та усіх глядачів, присутніх у актовій залі.