11 квітня 2018 року у Науковій бібліотеці Львівського національного аграрного університету відбулася зустріч-презентація книги переможців обласного конкурсу патріотичної поезії імені Катерини Мандрик-Куйбіди та антології патріотичної поезії  «Допоки надія, допоки мета…».

На творчій зустрічі книгу представив перший заступник голови Львівської обласної організації Національної спілки письменників України, голова оргкомітету Всеукраїнського літературного конкурсу на кращу книгу року «Крилатий лев» та голова журі Обласної літературної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди, поет-пісняр Олесь Дяк, який розповів про ідею створення антології патріотичної поезії.

Студенти, викладачі мали можливість ознайомитися із творчою долею та поезією великої і мужньої жінки, борця за любов і справедливість, за рідну українську націю, за волю України в лавах ОУН-УПА, а головне – справжнього і неповторного поета-трибуна Катерини Мандрик-Куйбіди, іменем якої названа обласна літературна премія.

Усіх присутніх вразила поезія у виконанні авторки, першого лауреата цієї літературної премії Любові Проць. Вчителька української мови і літератури, автор багатьох поетичних збірок, член Національної спілки письменників України, Лауреат премії імені Василя Симоненка – Любов Проць пронесла читача на крилах поезії рідним містечком Дубляни, що на Самбірщині, торкнулася у поетичних посвятах патріотизму Івана Гнатюка, свого учня Івана Луцишина – випускника Дублянської школи, героя, що загинув в АТО. Любов до слова і землі – основний лейтмотив творчості цієї талановитої поетеси.

Незабутнім залишиться виступ поета, драматурга, прозаїка, автора кількох пісенних збірок, лауреата багатьох літературних премій, члена журі Обласної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди Миколи Петренка, який є для читача підтвердженням патріотизму, великої любові до рідної землі, носієм і творцем високого слова, яке наповнене радістю, вірою, впевненістю, що людина попри всі випробування долі народжена бути щасливою.

Творча зустріч-презентація стала лише початком подальшої співпраці та спільних проектів журі Обласної премії імені Катерини Мандрик-Куйбіди і Львівського національного аграрного університету у галузі національного літературно-патріотичного виховання студентської молоді.