Рішенням Президії Академії соціального управління від 7 вересня 2018 року ректор ЛНАУ Володимир Васильович Снітинський нагороджений орденом князя Костянтина Острозького за визначні заслуги у розвитку соціальної сфери, благодійність та активну участь у реалізації соціальної політики в Україні.
Видатний політичний і культурний діяч, князь та воєвода Костянтин (Василь) Острозький в історію України увійшов як меценат, благодійник та один із найвпливовіших провідників Русі-України часів Люблінської унії. Будучи великим поборником християнства, закликав до об’єднання українських церков у лоні православної віри. За те, що підтримував зв’язки із козацтвом, зазнав утисків та звинувачень з боку польської шляхти.  Був засновником українських шкіл у Турові, Володимирі Великому, знаменитої Острозької Академії, а також друкарні, де вперше була надрукована Острозька Біблія (1577 р.), а також буквар (1578 р.) та багато інших мудрих і потрібних книг. З ініціативи князя Острозького було побудовано ряд оздоровчо-лікувальних закладів в Галичині, більшість з яких і досі функціонує.


Відтак престижною нагородою князя Острозького нагороджують тих, хто своїм сподвижництвом та служінням змінює на краще життя суспільства. Нагороди – це підсумки наших досягнень. Віримо, що ця нагорода надихатиме Вас, Володимире Васильовичу, до нових звершень!

Колектив ЛНАУ