Уже традиційно у Львівському НАУ відбуваються зустрічі студентів і викладачів із відомими науковцями, політиками, письменниками, громадськими діячами. Важливою та цікавою стала зустріч із доктором філософських наук, професором, завідувачем кафедри філософії та економіки Львівського медичного університету ім. Данила Галицького Ігорем Зеновійовичем Держком, який виступив модератором актуальної дискусійної теми «Метафізика добра і зла та конкретний соціально-політичний стан в сучасній Україні». Цей захід відбувся 5 березня з ініціативи та підтримки Львівської обласної державної адміністрації та Жовківської районної державної адміністрації, яку представляв на зустрічі заступник голови Жовківської райдержадміністрації з соціально-гуманітарних питань Юрій Володимирович Дубневич.


Під час дискусії було розглянуто питання добра і зла у суспільстві, значення влади, утвердження та розвитку державності. Був даний аналіз основних філософських векторів досягнення успіху, соціальної ієрархії, зворотного зв’язку влади і громадянського суспільства.
Ігор Зеновійович Держко зачепив основні лінії реалізації державотворчих процесів: «Якщо ми не будемо вичавлювати з себе раба, то рабами залишимось ми самі». Ці слова дали можливість задуматися над своєю діяльністю, власними вчинками та рішеннями.

Під час роботи дискусійного клубу було висловлено багато міркувань щодо сьогоднішніх реалій суспільного життя і перспективи його розвитку.
У дискусії на цю тему взяли участь викладачі кафедри гуманітарної освіти університету. Підсумки дискусії, її актуальність для студентської молоді підкреслив у своєму заключному слові перший проректор, професор Віталій Мефодійович Боярчук.