27 березня 2019 року у Львівському національному аграрному університеті відбулася зустріч з Софією Фединою, українською співачкою і телеведучою, активним громадським діячем, волонтером АТО, кандидатом політичних наук, доцентом кафедри міжнародних відносин і дипломатичної служби Львівського національного університету імені Івана Франка.

Софія Федина для студентів, викладачів та працівників університету розкрила актуальну сьогоденню тему «Виклики та загрози безпеці Української держави». Доповідач звернула увагу на сучасне становище України в міжнародному просторі. Наша держава вперше стала суб’єктом міжнародної політики, що вимагає від міжнародних організацій приймати рішення щодо вирішення питань захисту України та відсічі московському агресору.

Софія Романівна нагадала про нашу відповідальність перед Героями Небесної Сотні та усіма захисниками, хто віддав своє життя за волю і незалежність держави: «Наша держава повинна рухатися напрямом на євроінтеграцію, бо крок назад буде означати, що ми зраджуємо загиблих героїв, топчемо пам'ять про них і пролиту кров на Майдані». Було проаналізовано небезпечне становище, яке може загрожувати нашій державі, а також шляхи правильного вибору кожного із нас, який несе відповідальність за майбутнє України.

Подарунком для слухачів стали патріотичні пісні у виконанні Софії Федини.

Висловлюємо щиру подяку політологу-міжнароднику, організатору волонтерського руху АТО Софії Федині та голові Жовківської районної державної адміністрації Надії Щур за цікаву зустріч та дискусію, під час яких було розкрито багато важливих питань сучасної політики.