13 квітня 2019 року у Львівському національному аграрному університеті відбувся ІV Дитячий танцювальний фестиваль-конкурс «Зернятко – 2019», який охопив колективи не тільки Львівської, але й Івано-Франківської області. Цей фестиваль особливий тим, що учасниками його є наймолодші танцюристи від трьох до восьми років. Сама назва говорить про те, що з маленьких зерняток виросте талановите, красиве, естетично розвинуте молоде покоління.

Оцінювало конкурсантів журі у складі: Володимира Городиського – провідного методиста Львівського обласного центру народної творчості, Заслуженого артиста України, голови журі; Наталі Добинди – керівника Громадської організації дитячо-юнацького ансамблю «Полуничка», заслуженого діяча естрадного мистецтва; Зоряни Сікорської – керівника Зразкової студії народного танцю «Мрія» ЦДтЮТ Кам'янка-Бузької міської ради; Оксани Качмар – керівника відділу з організації виховної роботи студентів ЛНАУ; Валерія Бернадського – голови ГО «Майбутнє дітям». Директором фестивалю «Зернятко» є голова Львівського відділення національної спілки хореографів України, Заслужений працівник культури України, керівник Народного ансамблю танцю «Первоцвіт» ЛНАУ Побєда Харісов.

Хореографічні колективи продемонстрували чудові зразки дитячої творчості, вразили журі і глядача цікавими постановками, сюжетними картинками, музичним матеріалом, яскравими костюмами. Та найголовніше – радістю, своїм мистецтвом і працею маленьких артистів та хвилюванням і щастям батьків.

Від імені оргкомітету фестивалю, керівників колективів було висловлено щиру подяку ректорові ЛНАУ, академіку НААНУ В.В. Снітинському, який завжди підтримує творчі фестивалі-конкурси та сприяє їхньому проведенню, оскільки такі заходи несуть велику виховну роль у розвитку дітей та молоді. «Твої плоди зберуть нащадки», – це гасло нашого університету стало символічним для Дитячого фестивалю-конкурсу «Зернятко».