16 квітня 2019 року у Львівському НАУ для студентів відбувся майстер-клас із розпису писанок, який провела львівська майстриня Марія Рижук та її талановиті діти. Пані Марія виховує п’ятеро дітей, серед них одна донечка з особливими потребами. На конкурсі мистецьких робіт у Парижі два її сини-школярі Роман та Олег отримали найвищу нагороду і диплом «Золотий мольберт» за написані ікони.
Розпочала майстер-клас писанкарка молитвою та розповіддю про мистецтво розмальовування писанок. Пані Марія ознайомила всіх з особливостями творення дивовижного світу орнаментів та пояснила, що означають ті чи інші зображення та кольори на писанці. «Коли буде писатися писанка, кожен повинен закласти свої молитви, побажання, віру у творіння, тоді писанка стане оберегом для родини», – так навчала студентів пані Марія.
Учасники майстер-класу зрозуміли, яким клопітким та нелегким є процес розписування, проте кожен зумів створити свою неповторну писанку.
Також традиційно студенти та викладачі ЛНАУ одягнули велику університетську писанку, яка прикрашатиме університет протягом всіх великодніх свят.
Святкова писанка й донині є одним із найважливіших символів українського Великодня. Занурення у її таємничу символіку, що разом із весняними барвами відтворює культуру наших пращурів, відкрило перед студентами глибокий і таємничий світ, який визрівав протягом тисячоліть і досі залишається важливим у духовному житті українського народу.

Висловлюємо щиру подяку майстрині Марії Рижук та її дітям, а також старшому лаборанту кафедри екології Любові Метко за організацію цього заходу, викладачам кафедри фінансів, банківської справи та страхування і творчій команді ППО студентів та аспірантів ЛНАУ.