Упродовж 15-17 липня у Львівському національному аграрному університеті перебував із візитом професор Ітамар Глейзер, заступник директора Науково-дослідного центру «Волкані» (Держава Ізраїль). Центр «Волкані» є головним осередком аграрної науки Ізраїлю – країни, яка в складних природно-кліматичних умовах Близького Сходу зуміла створити високоефективну систему аграрного виробництва. Візит професора Ітамара Глейзера до ЛНАУ обумовлений зацікавленістю в налагодженні співпраці між провідним закладом аграрної науки Ізраїлю і нашим університетом.
Під час візиту ізраїльський гість ознайомився з історією нашого університету, його науковим потенціалом та вкладом у розвиток сільського господарства регіону. Професор Ітамар Глейзер – відомий фахівець у галузі захисту рослин, тому з особливим зацікавленням він ознайомився з науковим доробком вчених факультету агротехнологій і екології, відзначив деякі питання, які могли би стати предметом спільних досліджень. У рамках візиту професор відвідав низку сільськогосподарських підприємств Західної України.


Під час зустрічі професора Ітамара Глейзера та ректора ЛНАУ, академіка Володимира Снітинського були обговорені пріоритетні напрями і форми співпраці між двома науковими установами, визначені конкретні кроки, які сприятимуть подальшій інтеграції нашого університету у світовий науковий простір.