2 вересня 2019 року відбулось урочисте засідання Вченої ради Львівського національного аграрного університету з нагоди нового навчального року та посвяти у студенти.

Ректор університету, голова Вченої ради, академік НААНУ В. Снітинський, розпочинаючи урочистість, привітав колектив із початком нового навчального року. У своїй доповіді він відзначив великий внесок  нашого навчального закладу в розвиток вищої аграрної освіти в Україні, закцентував увагу на підсумках та здобутках за попередній період та виокремив  завдання, які необхідно вирішити у новому навчальному році. Подякувавши всім працівникам університету за результативну працю на славу колективу і всієї України, Володимир Васильович зі словом вітання звернувся до цьогорічних першокурсників, яким побажав гідно продовжувати університетські традиції, наполегливо здобувати необхідні знання і вміння, бажані результати і досвід,  які відкриють дорогу до успіху.

Радісним та зворушливим моментом свята стало виголошення першокурсниками Урочистої присяги студента ЛНАУ та виконання студентського гімну «Гаудеамус», після чого ректор університету вручив молодим людям, які вступили цього року до нашого навчального закладу, символічний ключ знань та студентський квиток.

Від старшокурсників своїх молодих колег привітав заступник голови ССО «Основа» Владислав Ковальов.

Другим питанням порядку денного урочистої Вченої ради було присвоєння п. Ірені Белл звання Doctor Honoris Causa ЛНАУ.

Ректор університету Володимир Снітинський розповів про відому українську вчену та громадську діячку, яка вже упродовж багатьох років відстоює українську ідентичність, розвиває українську мову та науку, популяризує українську історію та культуру в світі, підтримує українське студентство, а починаючи з 2016 року, тісно співпрацює із нашим університетом. «Враховуючи великий внесок у розвиток української освіти і науки, активну суспільно-громадську діяльність та сприяння у розвитку Львівського національного аграрного університету, – відзначив Володимир Васильович, – Вчена рада нашого навчального закладу присвоїла п. Ірені Белл почесне звання Doctor Honoris Causa ЛНАУ». Текст Диплому Doctor Honoris Causa зачитав завідувач кафедри генетики, селекції та захисту рослин, професор Петро Завірюха.

Традиційно урочистість завершилась «Гімном університету» у виконанні Народної хорової капели Львівського національного аграрного університету «Джерела Розточчя».