15 жовтня у ЛНАУ відбулась Урочиста академія з нагоди свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня захисника України.

Викладачів, студентів та гостей зі святом привітав ректор університету, академік НААНУ Володимир Снітинський, який відзначив, що ще від княжих часів наш народ віддав себе під покров Матері Божої, під її захистом і заступництвом пройшов через віки, а сьогодні будує державу, про яку мріяв Степан Бандера. «Відзначення свята Покрови засвідчує тяглість поколінь, духовну єдність усіх борців за волю України.

Цей день завжди був нашим великим святом, але до його відзначення на загальнодержавному рівні Україна йшла довгим та тернистим шляхом. Безпрецедентні зразки мужності та відваги показують наші вояки в російсько-українській війні. Сотні відданих життів за Батьківщину потребували гідного вшанування з боку суспільства і держави, і тому це свято стало символом української військової звитяги та святом вшанування новітніх героїв України», – підкреслив Володимир Васильович. Окрім того, він наголосив, що це свято для нашого університету особливе ще й тому, що 10 років тому саме на Покрову було освячено новозбудовану на території студентського містечка церкву. Чин освячення Храму святого рівноапостольного князя Володимира Великого здійснив Владика Михаїл Колтун, який упродовж багатьох років співпрацює із Львівським національним аграрним університетом і робить великий внесок у духовно-моральне виховання студентської молоді.

Вчена рада ЛНАУ ухвалила присвоїти Правлячому Архиєрею Сокальсько-Жовківському Михаїлу Колтуну Почесний Диплом Doctor Honoris Causa, який йому під час Урочистої академії вручив ректор університету Володимир Снітинський. Після чого до усіх присутніх з вітальним словом звернувся Владика Михаїл Колтун.

Учасники урочистості мали змогу переглянути фільм, створений інформаційним відділом ЛНАУ з нагоди 110-ї річниці від дня народження Степана Бандери та 20-ї річниці відкриття Музею Степана Бандери у нашому університеті.

Завершив дійство концерт духовної та патріотичної пісні, в якому взяли участь Народна хорова капела «Джерела Розточчя» ЛНАУ, вокальний ансамбль Львівського коледжу культури та мистецтва «Струни серця», Духовий оркестр Львівського коледжу культури та мистецтва, а також студенти, аспіранти та працівники університету – Христина Мозуль, Михайло Іващенко, Дмитро Ковальчук, Христина Пустовит, Марта Павлів, Олександр Котяй, Олексій Стецюк, Сергій Кисіль, Назар Громик та інші.