Всі ми родом з дитинства… У кожного існують перші спогади про тепло маминих рук, про бабусині казки на ніч, про татові жарти та сімейні свята. Ці спогади супроводжують нас протягом усього життя і залишаються своєрідною реліквією. А що робити, коли такі спогади відсутні? Нам важко уявити, що відчуває маленька дитина, від якої відмовляються батьки або якщо їх позбавляють батьківських прав. І майже безпорадна істота залишається наодинці з жорстоким навколишнім світом, у якому дуже мало любові, турботи та безпеки. Адже все це мала уособлювати родина, якої у крихітки тепер не існує…

Цьогоріч з нагоди наближення Дня Святого Миколая аби подарувати маленький окраєць щастя дітям, які його так потребують, Львівський національний аграрний університет організував благодійну акцію «Стань помічником Миколая». Скриньки для пожертв були розташовані у деканатах всіх факультетів, гуртожитках та у фоє головного корпусу.

Вдалося зібрати  одяг і взуття, іграшки, книги, солодощі та канцтовари, різні розвивальні ігри. Було закуплено крупи, чай, олію, фрукти, солодощі та інші продукти харчування, засоби особистої гігієни, побутову хімію, мийні засоби, памперси, пеленки і багато іншого.

18 грудня 2019 року представники Львівського національного аграрного університету у складі керівника інформаційного відділу Ірини Фостяк, капелана Івана Венгрина та старшого викладача кафедри іноземних мов Оксани Куцин відвідали Роздільський дитячий будинок-інтернат, у якому проживають діти-сироти, діти з порушенням розумового розвитку, позбавлені батьківського піклування, з малозабезпечених сімей і сімей у складних життєвих обставинах.

Святий Миколай не оминає жодну дитину, бо у нього є безліч помічників. Такими помічниками стали студенти, викладачі та працівники університету.

«Побачити щастя в очах дитини – що може бути важливішим? Тому ми старалися подарувати дітям крихту тепла та ніжності, якої їм так не вистачає. Не будьмо байдужими. Дітям потрібна наша турбота і піклування. До акції долучилися різні люди, тому дякуємо кожному за спільну працю і допомогу», – розповіла Ірина Фостяк, керівник інформаційного відділу.

Для ЛНАУ поїздки в дитячі будинки та сиротинці стали вже звичною справою, яка, однак, вимагає кропіткої підготовки. Систематично різні факультети збирають охочих, які б хотіли не просто віднести необхідні для вихованців речі, але й побути з ними упродовж декількох годин, подарувати свій час. Щороку студенти та профспілка університету здійснюють ряд поїздок до різних закладів, де на них з нетерпінням чекають. Це і сиротинці, і будинки для самотніх.

Висловлюємо величезну вдячність і щиру подяку всім, хто долучився до акції, хто не залишився осторонь і допоміг у здійсненні дитячої мрії. Ваша допомога – це неоціненний внесок у розвиток благодійності і відчутна підтримка для знедолених і нужденних. Нехай Ваша доброта і щедрість повернуться до Вас сторицею. Бажаємо Вам усіляких благ, здоров’я, процвітання і побільше тепла на Вашому життєвому шляху. Дякуємо всім та кожному окремо, миру Вам та людського щастя.

Пропонуємо всім охочим долучатися до подібних заходів, які проводяться щорічно впродовж багатьох років. Давайте дарувати усмішки разом.