Нещодавно працівники ЛНАУ та студенти Центру академічного капеланства побували у Комунальному закладі Львівської обласної ради «Будинок дитини №1 для дітей з ураженням центральної нервової системи та порушенням психіки». Місці, яке найбільше потребує уваги та турботи та сповнене щирих дитячих емоцій та надій.

Будинок дитини – лікувально-профілактичний заклад, де постійно живуть, виховуються, навчаються та лікуються діти до 3-х, діти інваліди до 4-х років з різних соціальних груп та із різним станом здоров’я. Метою діяльності будинку дитини є надання постійної медичної допомоги, реабілітації та виховання дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, а також дітей з вадами фізичного та психічного розвитку.

Для вихованців закладу було організовано театральне дійство «Свято Миколая», щоб вони повною мірою відчули турботу та увагу від дорослих.

Діти мали змогу побачити Миколая та отримати від нього смачний медовий пряник ручної роботи та фрукти. Напередодні 200 пряників подарував приватний підприємець Володимир Бойчук (ТМ «Зерновита»), за що ми йому вельми вдячні.

Дітлахи були в захваті, проводячи цей вечір разом із Миколаєм, співали «Ой, хто, хто Миколая любить» та розповідали вірші. Працівники закладу висловили щиру подяку керівнику інформаційного відділу Ірині Фостяк, капелану о. Івану Венгрину, директору Музею Степана Бандери Антоніні Ковалів та студентам-активістам за допомогу та добре серце.

Дітки не чекають якихось особливих подарунків, їм потрібна лише увага та турбота. У кожного з них своя важка історія життя та з певної причини немає батьків, а це дуже важко переноситься у цьому віці. Вони мають велику потребу відкрити комусь своє серце та чекають доброї поради й підтримки.

Ми плануємо знову відвідати це місце, тому запрошуємо всіх охочих приєднатися. Тільки з Вашою допомогою ми можемо зробити життя цих діточок хоч трішечки кращим та яскравішим!