12 травня 2020 року з дотриманням усіх норм соціального дистанціювання під головуванням ректора університету, академіка В.В. Снітинського було проведено засідання ректорату з наступним порядком денним:

 * Про проведення літньої заліково-екзаменаційної сесії в дистанційній формі.

Під час розгляду даного питання декани факультетів доповіли про стан готовності до проведення залікового та іспитового контролю з використанням системи Moodle, було проаналізовано результати проміжного модульного контролю, який включав підсумки дистанційного навчання. Усі студенти  денної форми навчання до 9.00 години поточного дня отримали логіни та паролі для входу у систему Moodle та отримали інструкцію щодо складання заліків та іспитів.

Володимир Васильович наголосив на необхідності співпраці зі студентами для максимальної їх підтримки під час технічного налаштування входу до системи Moodle та проведення заліково-екзаменаційної сесії.

* Про підготовку до проведення засідання Вченої ради в онлайн-режимі.

Членів ректорату було ознайомлено з проєктом порядку денного та визначено основні моменти, які необхідно врахувати під час підготовки до засідання Вченої ради у режимі онлайн.

* Про зміни у правилах прийому на навчання у 2020 році.

Відповідальний секретар приймальної комісії Ю.С. Голячук ознайомила членів ректорату з основними змінами у вступній кампанії 2020 року, зокрема наголосила, що всі дати вступної кампанії у 2020 році зміщено на місяць (серпень) з урахуванням прогнозу розвитку епідеміологічної ситуації. Так, для вступників на основі ПЗСО реєстрація електронних кабінетів розпочнеться 1 серпня, прийом заяв та документів триватиме з 13 до 22 серпня, а для вступників, що складатимуть вступні іспити в закладі вищої освіти – до 16 серпня.

Творчі конкурси та вступні іспити на місця державного замовлення будуть проводитись з 1 до 12 серпня. Надання рекомендацій для зарахування на бюджет відбуватиметься не пізніше 27 серпня, а подача вступниками документів для зарахування – до вечора 31 серпня.

Також МОН передбачило для вступників можливість подачі оригіналів документів поштою.

Ректор ЛНАУ, академік В.В. Снітинський акцентував особливу увагу на проведенні профорієнтаційної роботи з використанням сучасних комунікаційних засобів.

* Про запровадження індикативної собівартості.

Відповідно до Порядку формування мінімального розміру плати за навчання для здобуття вищої освіти на основі індикативної собівартості, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.03.2020 року № 191, та на виконання листа МОН від 07.05.2020 р. №1/9-238 університет проінформував Міністерство освіти і науки про величину індикативної собівартості. Головний бухгалтер Г.І. Козлова представила розрахунки собівартості навчання та проєкт розрахованих індикативних показників вартості навчання за спеціальностями, для яких встановлюються граничні (мінімальні) ціни на платні послуги з підготовки фахівців за рівнями вищої освіти у Львівському національному аграрному університеті, зокрема для спеціальностей:

051 Економіка,

071 Облік і оподаткування,

072 Фінанси, банківська справа та страхування,

073 Менеджмент,

075 Маркетинг,

076 Підприємництво, торгівля та біржова діяльність,

081 Право,

126 Інформаційні системи та технології,

191 Архітектура та містобудування,

242 Туризм,

292 Міжнародні економічні відносини. 

Також під час засідання ректорату було розглянуто ряд поточних питань діяльності університету в умовах карантину та на перспективу.