14 жовтня ми відзначаємо свято Покрови Пресвятої Богородиці. З недавніх пір свято Покрови в Україні відзначається ще й як День українського козацтва та річниця створення УПА, оскільки омофор Божої Матері був символом заступництва як для козаків, так і для вояків Української повстанської армії. Від 2014 року 14 жовтня ми відзначаємо також День захисника України.
Для Львівського національного аграрного університету свято Покрови Пресвятої Богородиці особливе, адже 11 років тому саме на Покрову було освячено новозбудовану студентську капличку. Відтоді щороку цей день велика професорсько-викладацька та студентська родина розпочинає із молитви у своєму храмі.
Цьогоріч, аби дотриматися карантинних вимог та не наражати на небезпеку учасників та глядачів, всі традиційні урочистості були скасовані. Але було організовано виставку в холі головного корпусу ЛНАУ, присвячену Дню захисника України, а також книжкові виставки у Музеї Степана Бандери та Науковій бібліотеці, які могли оглянути всі охочі.


13 жовтня ректор Львівського НАУ, академік НААНУ Володимир Снітинський, проректор з навчально-виховної роботи Юрій Дубневич, голова профспілки працівників ЛНАУ Роман Шмиг, керівник інформаційного відділу Ірина Фостяк, капелан ЛНАУ о. Іван Венгрин, директор Музею Степана Бандери Антоніна Ковалів, голова ССО «Основа» Владислав Ковальов та  в.о. голови Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів ЛНАУ Яна Борщ урочисто відкрили виставку, яка викликала неабияке зацікавлення у студентів і працівників ЛНАУ. Опісля було традиційно покладено квіти до пам’ятного знака Небесній Сотні та Героєві України Анатолію Жаловазі, а також до пам’ятника Степану Бандері.
Самовіддана і мужня боротьба впродовж століть заслуговує всенародного визнання і пошанування, тому відкривати все нові і нові сторінки історії визвольних змагань – це наше увіковічнення пам'яті загиблих борців минулого та сучасності.
Щиро сподіваємось, що Господь вислухає всі наші молитви та зішле мир для нашої держави.