До Всесвітнього дня науки за підтримки та участі представників Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України, Національної академії наук України, Національної академії медичних наук України, Академії будівництва України, народних депутатів України та інших державних структур і громадських об’єднань втілено у життя II Міжнародну програму «Науковець року».

Її мета – підтримка наукових і науково-педагогічних працівників, які професійно займаються науковою діяльністю, отримують вагомі наукові та науково-технічні результати, сприяють розвиткові галузі.

Захід відзначення та вшанування наукових досягнень було заплановано на 20 листопада 2020 року у місті Києві у Будинку Офіційних Прийомів. Однак з відомих причин цього не відбулося, і відзнаки надійшли до адресатів поштою.

У гроні відзначених науковців – Іван  Антонович Шувар, професор нашого університету, який понад 40 років плідно працює на науково-педагогічній ниві.

Щиро вітаємо д. с.-г. наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України Івана Антоновича Шувара з черговим науковим визнанням – отриманням ордена «Науковець року 2020», Почесної грамоти і занесенням його імені до книги «Наукова еліта України».

Бажаємо йому міцного здоров’я, нових професійних злетів та успіхів у всіх справах!