26 листопада 2020 року на засіданні спеціалізованої вченої ради К 36.841.04 у Львівському національному аграрному університеті успішно відбувся захист дисертації на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.16 – екологія. Платформа Zoom дозволила дистанційно залучити до процесу опонента з Харкова, члена спецради з Рівного та наукового керівника зі Львова.

Кандидатську дисертацію «Біоекологічні особливості ліан роду Parthenocissus Planch. та їх використання для фітомеліорації довкілля Львова» захистила аспірантка Національного лісотехнічного університету України, а тепер асистентка кафедри екології Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Наталія Данилівна Гоцій. Науковий керівник – доктор сільськогосподарських наук, професор Володимир Панасович Кучерявий.

Представлена дисертаційна робота розкриває нові важливі аспекти захисту довкілля великого міста від техногенних забруднень, має як теоретичне, так і практичне значення для вирішення питань вертикального озеленення Львова, з’ясовує адаптивні можливості ліан роду Parthenocissus Planch. в умовах урбогенного середовища. Здобувачка представила велику кількість опублікованих наукових праць у фахових виданнях, у тому числі за кордоном, засвідчила новизну своїх досліджень. Робота отримала позитивні відгуки від неофіційних опонентів з усієї України. Дисертантка продемонструвала високий рівень підготовленості й ерудиції.

Члени спеціалізованої вченої ради зазначили високу якість підготовки автореферату, змістовність та належний рівень доповіді здобувачки, звернули увагу на перспективу розвитку представлених напрямів досліджень. За результатами голосування спеціалізована вчена рада К 36.841.04 при ЛНАУ одностайно підтримала пропозицію присудити Н.Д. Гоцій науковий ступінь кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 03.00.16 – екологія.

Вітаємо дисертантку Наталію Данилівну Гоцій та її наукового керівника професора Володимира Панасовича Кучерявого і бажаємо не зупинятися на досягнутому!