У всьому світі 5 грудня відзначають Міжнародний день волонтера, а в Україні цей день переходить в День збройних сил, який відзначається 6 грудня.
Безперечно, міць української держави в єдності армії та народу, складовою частиною якої є волонтери. Ними не народжуються, ними стають за покликом серця і відчуттям справедливого милосердя в душі.
Без перебільшення можна сказати, що волонтерами у ці складні для країни часи стали десятки викладачів, працівників та студентів нашого університету. Прийміть вітання з Міжнародним днем волонтера і щиру вдячність за вашу небайдужість, безкорисливість і милосердя, за відданість справі, стійку громадянську позицію, постійну допомогу військовим, які виконують завдання в зоні проведення операції Об'єднаних сил, проявлену благодійність.
6 грудня ми з вдячністю вшановуємо тих, хто присвятив своє життя служінню Україні, хто стояв біля витоків створення нашого війська, хто сьогодні захищає цілісність кордонів нашої держави, забезпечує мир і спокій громадян. Низький уклін вам, наші захисники!
Сьогодні необхідно зробити все можливе, щоб і надалі зміцнювати патріотичний дух і постійно підвищувати обороноздатність нашої держави. Нехай ніколи родини не отримують страшні звістки про загибель рідних, а світла пам’ять про тих, хто при виконанні своїх обов’язків сплатив найдорожчу ціну – життя, назавжди залишиться в нашій пам’яті!
Злагоди усім вам, міцного здоров’я, надійного родинного тилу, віри у силу власної держави, щастя та добра! Спокій у наших домівках, спокій наших близьких – у ваших надійних сильних руках.

З повагою ректор ЛНАУ, академік НААНУ В.В. Снітинський