Безкорислива допомога своєму ближньому в усі часи була фундаментом доброти та людяності в усьому світі. Благодійність є однією з форм цієї безкорисливої допомоги і часто стає тим «рятівним колом», яке дозволяє людям, які потрапили у біду, справитися з непростою ситуацією або хоча б не допустити до розвитку ще більш згубних наслідків.
Нещодавно Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я закупила три кисневі концентратори та шість пульсоксиметрів.
Концентратори закуплені за кошти жертводавців, якими є звичайні люди. Серед них – Роман Андрійович Шмиг, голова профкому співробітників Львівського національного аграрного університету, к.т.н., доцент кафедри будівельних конструкцій. Роман Андрійович пожертвував свою річну зарплату і оплатив вартість одного концентратора.


За словами сестри Севастіяни Карвацької, голови комісії, концентратори першочергово закуплялися для потреб духовенства та монашества, але нині надаються в безкоштовну оренду людям, які їх потребують. Сестра Севастіяна розповіла, що звертаються особи, які бачили оголошення в соціальних мережах. З ними укладається договір на два тижні. Після кожного користування забезпечується процедура заміни фільтрів.

Додамо, що Комісія має в планах закупити ще більшу кількість кисневих концентраторів, тому збір коштів продовжується.
Романе Андрійовичу! Дякуємо Вам за проявлене милосердя і чуйне ставлення до людей, які потребують допомоги! Низький уклін Вам та щире спасибі за все.
Шановні викладачі та студенти, будьмо чуйними, добрими та милосердними. Добро добром повернеться.