З нагоди наближення дня святого Миколая, аби подарувати маленький окраєць щастя дітям, які його так потребують, Львівський національний аграрний університет вкотре організував благодійну акцію «Стань помічником Миколая». Святий Миколай не оминає жодну дитину, бо у нього є безліч помічників. Такими помічниками стали студенти, викладачі, працівники університету та небайдужі люди.
15 грудня 2020 року представники Львівського національного аграрного університету у складі керівника інформаційного відділу Ірини Фостяк, капелана Івана Венгрина та в.о. голови Первинної профспілкової організації студентів та аспірантів Львівського національного аграрного університету Яни Борщ відвідали Роздільський дитячий будинок-інтернат. У ньому мешкають хлопці з особливими потребами. Серед них є сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти з малозабезпечених сімей та сімей у складних  життєвих  обставинах. Вихованці дитбудинку мають розумову відсталість і психічні розлади, але більшість із них можуть самостійно пересуватись і обслуговуватись.
З вогником доброти та іскрою любові в серці молоді люди із ЛНАУ щоразу приходять до дітей. Під час зустрічі представники ЛНАУ привіталися зі своїми давніми друзями – чудовими, щирими дітьми та дружнім колективом закладу, адже це далеко не перша (і не остання) поїздка у цей сиротинець.


Вдалося зібрати одяг і взуття, постіль та пледи, книги, солодощі та канцтовари, різні розвивальні ігри. Було закуплено крупи, чай, фрукти, олію та інші продукти, засоби особистої гігієни, побутову хімію, мийні засоби, памперси та багато іншого. Завдяки пожертвам було придбано і подаровано пилосос, адже заклад досить просторий і чистота у ньому перш за все.

Варто відзначити, що хлопці найбільше тішилися не подарункам, а увазі та можливості побачитися та поспілкуватися із гостями. Усі намагалися приділити максимум уваги кожному вихованцю та подарувати трішки тепла. Ми переконані, що такі поїздки повинні збирати щораз більше охочих, адже після декількох годин, проведених з цими щирими дітьми, формується нове бачення та сприйняття цінності власної родини.
Чужих дітей не буває, тому даруймо їм більше щасливих миттєвостей.