4 лютого представники Львівського національного аграрного університету у складі керівника інформаційного відділу Ірини Фостяк, капелана університету о. Івана Венгрина, директора Музею Степана Бандери Антоніни Білик та проректора з навчально-виховної роботи Юрія Дубневича побували у паліативному відділенні Рава-Руської районної лікарні.
Було передано: одяг та взуття, підгузки та пелюшки, мийні засоби, фрукти, а також макаронні вироби, крупи, консерви, олію, печиво, солодощі та ін.
Сьогодні у КНП «Рава-Руська районна лікарня» сформоване відділення паліативної допомоги, яке розраховане на 40 осіб. Наповненість відділення – 39 тяжкохворих пацієнтів (37 із них лежачі), які мають невиліковні захворювання. Основна мета такого догляду ‒ полегшити біль та інші симптоми, психологічна, духовна підтримка. Просторі кімнати для хворих та медичного персоналу, санвузли, душові, вбиральні та матеріально-технічне оснащення відповідають сучасним стандартам. Для пацієнтів створені комфортні умови, а медичний персонал здійснює постійний догляд і надає фахову допомогу.


Загалом паліативної допомоги потребує набагато більша кількість громадян, але відповідно до сьогоднішніх реалій нова модель фінансування на основі пакетів медичних гарантій не покриває фактичних видатків на утримання таких пацієнтів. І закладам, які залучені до надання паліативної допомоги, завжди доводиться шукати можливі шляхи додаткового фінансування.
Дякуємо всім небайдужим за те, що ви віддаєте свій час, матеріальні блага та енергію іншим. Ми міцно тиснемо руку усім тим, на чию підтримку можуть розраховувати літні люди. Без вас не було б стільки чудових поїздок.