У зв’язку з третьою хвилею пандемії COVID-19 в Україні щодня спостерігається зростання захворюваності. Як відомо, у відповідь на пандемію коронавірусної хвороби набирає обертів вакцинація населення.
З метою запобігання поширенню хвороби серед працівників кафедр та інших структурних підрозділів Львівського національного аграрного університету від сьогодні проходить вакцинація від коронавірусної інфекції. Щеплення препаратом Covishield/AstraZeneca проводить Перша міська мобільна бригада.
Більшість працівників виявили намір щепитися, адже це знизить небезпеку зараження. А що більше працівників вакцинуються, то швидше ми перейдемо до звичного формату навчання.
У головному корпусі ЛНАУ організували тимчасовий пункт щеплення. Співробітники заповнюють інформовану згоду, в якій зазначають стан свого здоров’я, ознайомлюються з інформацією про препарат для вакцинування. Лікар вимірює температуру тіла, тиск, частоту пульсу, наявність або відсутність задишки тощо, щоб переконатися, що на момент звернення у людини немає протипоказів до проведення щеплення. Відтак пацієнтові вводять вакцину та інформують, що за кілька тижнів після отримання першої дози вакцини необхідно повторити цю процедуру.


Вакцинація працівників проходить відповідно до списків, які були сформовані напередодні завідувачами кафедр та керівниками структурних підрозділів. Для дотримання карантинних норм за один день щеплять 100 людей. Для вакцинованих передбачена окрема кімната, де вони можуть відпочити й отримати медичний огляд через 30 хвилин після вколювання препарату.
Нагадуємо, що, враховуючи несприятливу ситуацію, кожен повинен свідомо поставитися не лише до носіння масок, дотримання соціальної дистанції та гігієни рук, а й до вакцинації.
Загалом, після вакцинації всі почуваються добре.
Нагадаємо, що охочі вакцинуватися повинні зголоситися у свої підрозділи.