Побачило світ нове наукове видання «Моніторинг поведінки роздрібних закупівельників овочів та фруктів на ринку “Шувар”», виконане за підсумками прикладного соціологічного дослідження в рамках співпраці з ТзОВ «РСП “Шувар”». Авторами видання є науковці кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності ЛНАУ: професор, зав. кафедри Ю.Е. Губені, доценти О.М. Крупа, В.Р. Крупа та Б.І. Шувар.
У брошурі відображено результати соціологічного дослідження, виконаного викладачами і студентами безпосередньо на РСП «Шувар». Зокрема досліджено питання споживчих пріоритетів закупівельників, мотивів здійснення покупок, асортиментних, вартісних та цільових параметрів разових закупівель тощо. Усі запитання розкривають поведінкові складові ринку плодоовочевої продукції. Без сумніву, видання буде цікавим та корисним не лише основному замовнику дослідження, але й науковцям, аспірантам, здобувачам вищої освіти, виробникам, фермерам, продавцям та закупівельникам овочево-фруктової продукції.


Автори висловлюють щиру подяку за всебічну підтримку засновнику групи компаній «Шувар» Р.С. Федишину, директору ТзОВ «РСП “Шувар”» І.Р. Федишину, раднику директора ТзОВ «РСП “Шувар”» з питань АПК І.М. Стефанишину. Під час виконання дослідження ми отримували від них корисні поради і рекомендації. Значну організаційну, інформаційну та змістовну допомогу надали заступник директора зі зв’язків з громадськістю ТзОВ «РСП “Шувар”» К.М. Гордієнко, керівник департаменту «Маркетинг-Аналітика» ТзОВ «РСП “Шувар”» Т.П. Гетьман. Ми також адресуємо слова вдячності рецензентам: доценту, завідувачу кафедри маркетингу НТУ «Дніпровська політехніка» С.Я. Касьяну та доценту, національному експерту Проєкту з географічних зазначень Г.Я. Антоняк.
Працівники кафедри в.о. професора І.Б. Яців, доцент О.В. Лисюк, в.о. доцента Н.В. Маркович, ст. викладач Г.В. Батюк також заслуговують слів вдячності за підготовку та участь у проведенні дослідження.
Результати дослідження, які лягли в основу наукової брошури, доповідались та обговорювались під час наукового семінару на тему «Моніторинг поведінки роздрібних закупівельників овочів та фруктів на ринку “Шувар”», що відбувся 4 грудня 2020 р.