24 серпня – особливий день в історії та житті нашої держави. 30 років тому Україна отримала незалежність. І протягом 30 років в нашій історії кожен день – це день боротьби за Україну, за її процвітання, за покращення добробуту та життя наших людей.
Ці роки були роками перемог. Нам вдалося відстояти незалежність в економічній, політичній і військовій боротьбі з Росією. Нашим найбільшим досягненням є те, що Україна вийшла з орбіти Росії, вийшла не тільки з орбіти політичної, а й економічної. Ми отримали енергетичну незалежність і сьогодні орієнтуємось на західні стандарти.  Нашими орієнтирами є вступ до НАТО і вступ до Європейського Союзу. Власне ці критерії повинні керувати життям і діяльністю кожного українця.
Ми розуміємо, скільки ще треба зробити кожному з нас для того, щоб Україна стала квітучою, незалежною, правовою та соціальною державою. Ми повинні забезпечити консолідацію Сходу і Заходу, повинні дотримуватися європейських стандартів і мати чіткі орієнтири для вступу в Європейський Союз і НАТО. Власне це повинно бути національною ідеєю для українців.
Цей ювілей – не тільки для того, щоб відзначити наші перемоги. Ми повинні задуматися над тим, як нам покращити життя в Україні, як нам створити гідні умови для проживання, як досягти розквіту нашої держави. Ми повинні зрозуміти, що Україна будується не словами, Україна будується ділами. Коли будується дім – то є робота для всіх.
Тому сьогодні, вітаючи вас зі святом, бажаю вам успіхів та перемог на шляху до розбудови України.

Слава Україні!
Героям Слава!