День Гідності та Свободи – одне з найважливіших свят в новітній історії України. Воно присвячене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Щороку День Гідності та Свободи українці відзначають 21 листопада – в річницю початку Євромайдану.
Цей день – це день і радощів, і смутку. Революція Гідності, яка розпочалася з виходу молоді на Майдан Незалежності 21 листопада 2013 року, назавжди змінила українців. Не залишались осторонь національної боротьби і наші земляки. Ми довели, що здатні згуртуватися навколо великої мети – свободи і незалежності.
В День Гідності та Свободи Львівський національний аграрний університет разом з усією Україною згадав ці події. Ректор ЛНАУ, академік НААНУ Володимир Снітинський, ректорат, проректори, декани та студентський актив поклали квіти до пам’ятника синам і дочкам України, які загинули за незалежність, цілісність і гідність нашої держави, хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО. Також квіти були покладені великому синові українського народу, чиє ім’я стало символом нації – Степану Бандері. Він повів за собою сотні тисяч нескорених українців, що своєю жертовністю заклали підвалини незалежної України.
За свободу варто боротися! І ми завжди будемо пам’ятати Героїв Небесної Сотні, героїв-добровольців, які прямо з Майдану пішли на фронт, віддали своє життя за Україну та її свободу та стали справжнім прикладом для майбутніх поколінь.