12-16 грудня 2021 року в рамках реалізації наукового міжнародного проєкту «Теоретичне, комп’ютерне й експериментальне дослідження та оптимізація структури гібридної системи на базі відновлюваних джерел енергії для енергозабезпечення об’єктів цивільного будівництва» відбувся візит делегації ЛНАУ до партнерського навчального закладу в Польщі – Університету наук про життя у Варшаві (SGGW). Протягом тижня делегація у складі першого проректора В.В. Боярчука (керівник проєкту), завідувача кафедри енергетики С.В. Сиротюка, доцента кафедри економіки Г.В. Сиротюк, доцентів кафедри інформаційних технологій В.В. Пташника та О.В. Боярчук провели низку зустрічей з ректором SGGW (професор, доктор габілітований Міхал Єжи Засада), директором інституту механічної інженерії (професор, доктор габілітований Томаш Нурек) та науковцями кафедри основ інженерії та енергетики. На зустрічах обговорювались результати реалізації проєкту і перспективи виконання подальших проєктів, можливості розширення освітньої співпраці між закладами вищої освіти за програмами академічної мобільності.
13 грудня 2021 року проведено науково-практичний семінар «Системи гібридного електропостачання житлових об’єктів: особливості моделювання, проєктування та керування енергопотоками», на якому з польської сторони були присутні представники кафедри основ інженерії та енергетики SGGW-WULS: д-р. габ., інж. П. Обставський (завідувач кафедри), д-р. габ., інж. А. Хоховський, д-р., інж. Й. Алексєюк-Ґаврон (керівник проєкту), д-р., інж. М. Автонюк, д-р., інж. Т. Баконь, д-р., інж. Д. Чекальський, д-р., інж. К. Корпиш. З української сторони, крім членів делегації, участь взяв магістрант ЛНАУ Юрій Фітьо, який навчається за програмою подвійних дипломів. Учасники семінару ознайомились зі структурою та конструктивними особливостями експериментальної гібридної установки, а також зі структурою та конструктивними особливостями експериментальної установки, до складу якої входять вітроелектрична, сонячна фотоелектрична та теплопомпова установки. В результаті обговорення з польськими партнерами дійшли згоди щодо вимог та функцій, які повинна забезпечити система керування енергетичними потоками макета гібридної енергетичної установки.
Учасники делегації ЛНАУ висловлюють щиру подяку ректору Університету наук про життя у Варшаві М.Є. Засаді, директору інституту механічної інженерії Т. Нуркові, д-р. габ., інж. А. Хоховському (співпраця з яким триває з 2000 року), а також всім учасникам за теплу і дружню атмосферу, в якій відбувалися зустрічі, та продуктивні результати співпраці.