У третю неділю листопада ми відзначаємо одне з найважливіших професійних свят – День працівників сільського господарства України.
У цей день ми з вдячністю згадуємо всіх представників старшого покоління, які нелегкою працею саджали хліб, адже це наше родове коріння, а також дякуємо всім, хто залишився вірним сільському господарству.
Сільське господарство є одним із основних секторів української економіки та має надзвичайно важливе значення для процвітання та добробуту наших людей, а також для забезпечення робочими місцями мільйонів осіб.
Децентралізація стимулює розвиток сільських територій, а сільські території потребують мотивованих, добре освічених молодих спеціалістів, здатних організувати сучасне виробництво для сприяння розвитку сільських громад. Наш навчальний заклад робить вагомий внесок в ефективний розвиток сільського господарства, адже ми випустили понад 200 тисяч фахівців, орієнтованих на потреби агропромислового комплексу, націлених на постійний професійний розвиток і здатних ефективно застосовувати отримані знання на практиці.
Від імені колективу Львівського національного університету природокористування щиро вітаю Вас із Днем працівників сільського господарства України. Нехай і надалі плодоносять Ваші ниви та здійснюються плани, задуми та сподівання на щастя, процвітання та добробут всього українського народу. У це професійне свято бажаю Вам міцного здоров’я, успіхів, миру та невичерпної енергії!

З повагою
ректор ЛНУП
академік НААНУ
Володимир СНІТИНСЬКИЙ