Львівський національний університет природокористування в рамках Всеукраїнської ініціативи «Сади Перемоги», започаткованої Міністерством розвитку громад та територій України і Міністерством аграрної політики та продовольства України, з ініціативи в.о. ректора Володимира Снітинського за підтримки трудового колективу та студентства розпочав реалізацію науково-дослідного проєкту «Розробка та удосконалення елементів технології органічного вирощування плодово-ягідної продукції та оцінка нових сортів зерняткових та кісточкових культур».
Проєктом передбачено закладання дослідних насаджень плодових культур з метою проведення наукових досліджень, покращення якості практичної підготовки студентів, надання підтримки територіальним громадам з організації та здійснення ефективної діяльності в галузі садівництва шляхом дорадництва, організації семінарів та проведення практичних майстер-класів.

3-5 травня 2023 року спільними зусиллями ректорату, викладачів і студентів завершено перший етап робіт, в ході якого висаджено саджанці зерняткових, кісточкових та горіхоплідних культур на площі 0,5 га. Садивний матеріал кращих сортів світової селекції для цього проєкту був вирощений в університеті протягом попереднього року. Наступним етапом проєкту передбачено розширення площі насадження до 1 га.
Щиро дякуємо всім, хто активно долучився до цієї почесної справи – прикрасити нашу Україну квітучими садами для майбутніх поколінь вільних українців.
Слава Україні!